Barnvagnar: Om möjligt lämna barnvagnen hemma. Vår entré har mycket begränsad plats för vagnar, men det finns en vajer avsedd för barnvagnar på utsidan av huset som det går att låsa fast vagnen i. Tag med eget lås.

Tillgänglighet: Från ytterdörren (110 cm bred) leder en kort trappa (4 trappsteg) till kapprum, biljettkassa och toaletter. Därefter ytterligare en trappa (7 trappsteg) till foajé och spellokal. Det finns ramper och ledstänger vid båda trapporna och personal finns tillgänglig under föreställningarna. Personalen lägger ut ramper vid behov och hjälper gärna till. Platsantalet i salongen är begränsat så den som sitter i rullstol behöver avisera sitt besök på förhand. Med god framförhållning ordnar vi syntolk. Lokalen har dessvärre varken hörselslinga eller handikappanpassad toalett. 

Biljetter: Du betalar dina biljetter när du kommer till teaterns kassa, det går alltså inte att hämta ut några biljetter i förväg. Vi tar kort och swish. Ingen kontant betalning. Teaterns kassa öppnar på helgerna 1 timme innan föreställning och på vardagar 30 minuter innan föreställning. Vid avbokning eller frågor hör av dig till biljettkassan biljett(at)dockteaterntittut.se eller på 08-720 75 99 (onsdag-fredag 9-11 och 13-15, lördag-söndag 10-14).

För förskolor: Efter föreställningen 10.45 finns det plats i foajén att sitta kvar och fika eller äta lite frukt en stund, men ca. 12.00 behöver vi tömma lokalerna på publik. Efter första föreställningen 9.15 finns inte denna möjlighet då det krockar med nästkommande föreställning.

Bebisar i salongen: Vissa fredagar kl. 10.00 kan barn som inte har åldern inne följa med sitt äldre syskon på föreställningen. Detta kallar vi Syskonfredagar. Principen då är samma biljettpris oavsett ålder, undantaget barn som är 0-6 månader, de går då gratis. På övriga föreställningar är vi noga med att den nedre åldersgränsen respekteras så att alla barn i vår publik ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Hur är det att gå på teater med smååringar? Under föreställningen välkomnas barnens reaktioner på det de ser. Att barnen pratar eller kommenterar betyder inte nödvändigtvis att de är okoncentrerade, utan kan tvärtom vara tecken på engagemang. Ibland är dock barnet så uppspelt att hen vill gå upp på scenen eller rentav stör de andra barnens upplevelse. Då önskar vi att du hjälper barnet till sin plats igen eller tar en paus ute i foajén. Om du vet med dig att barnet är oroligt eller tycker det är obehagligt i teatersalongens dämpade belysning så kan det vara bra att placera dig tillsammans med barnet, nära utgången, för att kunna smyga fram och tillbaka utan att störa de andra i publiken. 

Hitta hit: Lundagatan 33, 117 27 Stockholm. T-bana: Zinkensdamm

Karta