Min vän Lage

2-6 ÅR

Min vän Lage
Illustration: Eva Lindström

Efter boken med samma namn av Eva Lindström

Ugglan Lage har sålt sitt föräldrahem i skogen och flyttat till storstan. Han blir vän med Flickan, som känner igen Lage från ett naturprogram på TV! Hon stöttar Lage när han känner sig hängig. Men han lämnar henne för den suspekta ugglan Janne. Ugglorna glider runt – och isär. Lage hittar tillbaka till Flickan som återigen gaskar upp honom.
Om att tvingas lämna sin hembygd för en ganska ensam tillvaro i en storstad. Om att lämna allt och börja om i en okänd tillvaro.

Tittut är mycket glada att för första gången arbeta med en bok av författaren och illustratören Eva Lindström, som har ett alldeles unikt uttryck med en säregen humor.
År 2013 nominerades Eva till det stora internationella HC Andersen-priset. Hon blev även nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2014 för boken Olli och Mo.

Regissör är fantasirika Sven Wagelin-Challis som stod för idé & regi av Beatrix värld (dessutom Tittuts f.d. konstnärliga ledare!)
Dockor och scenografi skapas av den fantastiska Eva Grytt. Den jazziga bluesinspirerade musiken komponeras av Tittuts musikmaestro Leif Hultquist.