Sök
Stäng denna sökruta.

Docktetarn tittut in english

Sök
Stäng denna sökruta.

Docktetarn tittut in english

Nyheter

Om oss

När Ing-Marie Tirén och Eva Gumpert startade Dockteatern Tittut 1977 och började göra teater för barn från två år bröts ny mark. Inom svensk teater var det vid den tiden otänkbart att spela för barn under fem år. Man trodde inte att de kunde förstå. Idag görs teater för bebisar och vi vet att det nyfödda barnet har med sig både upplevelser och intryck.

I snart 50 år har Dockteatern Tittut skapat engagerande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med fokus på de yngsta barnen och med ambitionen av vara angelägen och nyskapande. Många av våra besökare debuterar som publik och vi vill att deras första möte med teatern ska bli minnesvärt och lustfyllt. Efter många års erfarenhet vet vi att introduktionen är viktig. Varje föreställning inleds med mötet mellan skådespelare och publik i foajén för att skapa förtroende och nyfikenhet.

Vi möter vår unga publik med stor respekt och ställer höga krav på oss själva att alltid leverera det bästa. Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. Ofta med en existentiell underström – på ett småårigt vis.

Våra föreställningar erbjuds på scener och salonger i hela landet. Årligen spelar vi ca 700 föreställningar varav ungefär hälften utanför Stockholm län. Teatern har en fast scen på Lundagatan, Södermalm och en filialscen i Blå huset i Tensta. Vi arrangerar seminarier, kurser, gästspel och Babysalonger.

Genom åren har vi bland annat samarbetat med Teatro Gioco Vita i Italien, Children’s theatre i Minneapolis, Kungliga Operan, Folkoperan samt Riksteatern.

Biljettkassa

Turnébokningar

Kontor

Vad händer på...

Prenumerera på Dockteatern Tittuts nyhetsbrev

Hitta hit

Lundagatan 33, 117 27 Stockholm. T-bana: Zinkensdamm