Våra föreställningar eftersträvar klarhet, enkelhet, renhet, värme, glädje och närhet. “Vi vill möta vår publik med kärlek och respekt och göra det första teaterbesöket viktigt och roligt för de allra små.” Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. “Våra berättelser har alltid en existensiell underström, -vänskap, kärlek, liv, död – men på ett småårigt vis.”

Inom svensk teater var det otänkbart att spela för barn under fem år. Man trodde inte att de kunde förstå, men när Dockteatern Tittut 1977 började göra teater för barn från två år bröts ny mark. Idag görs teater för bebisar och vi vet att det nyfödda barnet har med sig både upplevelser och intryck.

I snart 40 år har Tittut skapat spännande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med ett fokus på de minsta barnen. Många av våra besökare debuterar som publik hos oss. Vi har under åren lärt oss hur viktig introduktionen till föreställningen är. Vi möter alltid vår publik i foajén för att skapa ett förtroende och en lust att komma i spelrummet och se föreställningen.

Vi har en stor respekt för vår unga publik och ställer höga krav på oss själva att alltid leverera det bästa. Vi arbetar tillsammans med några av Sveriges mest meriterade dockmakare. Vi har gjort produktioner ihop med Operan i Stockholm och med Riksteatern. Vi samarbetar med en av världen ledande skuggpelsregissörer, Fabrizio Montecchi.