Vårens utbud i Tensta

Tittut i Tensta

Fyra av våra föreställningar spelar i vår i Tensta: Busiga händer, Kanel & Kanin och alla känslorna, Petras prick och Min vän Lage.

Min vän Lage 2-6 år Premiär 14 april 2018

Efter boken med samma namn av Eva Lindström

Ugglan Lage har sålt sitt föräldrahem i skogen och flyttat till storstan. Han blir vän med Flickan, som känner igen Lage från ett naturprogram på TV! Hon stöttar Lage när han känner sig hängig. Men han lämnar henne för den suspekta ugglan Janne. Ugglorna glider runt – och isär. Lage hittar tillbaka till Flickan som återigen gaskar upp honom.
Om att tvingas lämna sin hembygd för en ganska ensam tillvaro i en storstad. Om att lämna allt och börja om i en okänd tillvaro.

Läs mer om Min vän Lage

Busiga händer 2-6 år

En interaktiv helhetsupplevelse
Läggdags! Släcka lampan, trycka på lampknapparna… av-på av-på… Borsta tänderna! I handfatet rinner vattnet…titta fiskarna som simmar runt…ut i ett spännande hav….Ligga ner i sängen för gonattsaga! Skuggor leker i taket…spännande figurer seglar förbi….. Godnatt.
Busiga händer är en saga om att gå och lägga sig – en resa kantad av upptäckter och äventyr.

Läs mer om Busiga händer

Kanel & Kanin och alla känslorna 2-6 år

Kanel och Kanin är bästa vänner. Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”.
Efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel

Läs mer om Kanel & Kanin och alla känslorna

Petras prick 2-6 år

Åter på repertoaren!
Efter en Augustprisnominerade boken av Maria Nilsson Thore
När Petra vaknar en morgon är det något som inte alls känns bra. Snart upptäcker hon en tom fläck på pälsen. En av Petras tusen prickar är BORTA!
Vill man få en envis prick att stanna måste den bestämma lite själv. Kommer den då tillbaka – ja, då har man en riktig vän.

Läs mer om Petras prick